تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ماراباعنوان منجی موعود وبه آدرسmonjimood.loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 1030
بازدید هفته : 1097
بازدید ماه : 1584
بازدید کل : 110964
تعداد مطالب : 1360
تعداد نظرات : 19
تعداد آنلاین : 1
به گزارش جهان، شبکه سیانان در برنامه روز یکشنبه مخصوص فرید زکریا با نام «جیپیاس» به بررسی مذاکرات هستهای ایران و مسائل منطقه خاورمیانه به ویژه داعش پرداخت. در این برنامه که با حضور مهمانهای سرشناسی چون «جوزف نای» نظریهپرداز تئوری «قدرت نرم» و «قدرت هوشمند» برگزار شد، درباره آینده مذاکرات هستهای و همچنین روابط آمریکا و ایران بحث شد.
در این نشست علاوه بر فرید زکریا و جوزف نای، «آن ماری اسلاتر» مدیر برنامه ریزی وزارت خارجه آمریکا در دوره اول ریاست جمهوری اوباما و مدیر اجرایی کنونی اندیشکده «آمریکای نو»، برت استیفنس خبرنگار ارشد روزنامه وال استریت ژورنال (وابسته به تندروها و حزب جمهوریخواه) به همراه «پیتر بینارت» تحلیلگر و مفسر سیاسی سیانان حضور داشتند.
اظهارات مطرح شده در این نشست در متون زیر آمده است. طبق عادت رسانهها و مقامات آمریکایی ادعاهایی درباره مواضع سیاست خارجی ایران مطرح شده که طبعا مورد تایید جهان نیوز نیست.
«فرید زکریا: این را تصور کنید که مذاکرات هستهای ایران از هم پاشید. به نظر شما واکنش چه خواهد بود؟ این را تصور کنید که نتانیاهو به خواسته خود رسید و توافق از سوی آمریکا رد شد. به نظر شما واکنش اروپاییها،چینیها، روسها چه خواهد بود؟
اسلاتر: این فاجعهبارترین نتیجه خواهد بود که به خاطر آمریکا هیچ توافقی وجود نداشته باشد چرا که در این صورت این ائتلافی که ما به گونه معجزهآسایی در کنار هم نگه داشتیم، حتی چینیها، روسها، اروپاییها تحریمها را حفظ کردند که این از بین خواهد رفت. اگراینطور دیده شود که توافق ناقص امکان تحقق داشت که بهتر از عدم توافق بوده اما آمریکا به خاطر اسرائیل این توافق را مسدود کرد که این سبب خواهد شد که رقبای ما، دیگر کشورها تحریمها را بردارند.
استیفنس: در دیپلماسی هیچ موضوع ساعت صفری وجود ندارد. قبلا تلاشها و مذاکرات ناکامی در سالهای ۲۰۰۹،۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ وجود داشته و اگر توافق نشود، افراد بار دیگر گروهبندی دوباره ایجاد کرده و درباره آن بازاندیشی میکنند. بهترین چیزی که قابل تحقق است آن است که با توجه به کاهش ۵۰ درصدی قیمت نفت ما بتوانیم درباره انواع فشار اقتصادی بر ایرانیها بازنگری کنیم که این موضوع آنها را (درباره ضرورت توافق) به بازاندیشی مجبور خواهد کرد. اهداف اعلامی درباره برنامه هستهای ایران در حال عقب نشینی هستند و غرب همچنان در حال حرکت به سمت مواضع ایران است.
اسلاتر: این اهداف دقیقا از آنجایی که ما مایل به پذیرش توافقی برای فریز کردن برنامه هستهای ایران نبودیم، تغییر یافته است در نتیجه عدم پذیرش ما آنها استوارتر شده و غنی سازی و سانتریفیوژ بیشتر تولید کردند و اگر ما توافق نکنیم هیچ چیزی آنها را متوقف نخواهد کرد.
بینارت: (اگر مذاکرات شکست خورده و پس از مدتی دوباره مذاکرات هستهای ازسرگرفته شود)، تا زمانی که به دور تازه مذاکرات برویم، برنامه هستهای آنها پیشرفت بیشتری خواهد داشت و این موضوع به اینکه آیا قیمت نفت پایین بماند یا نه و یا ما همچنان قدرتمندانه تحریم را حفظ کنیم، نخواهد داشت. هیچ اشتهایی برای این نوع فشار بسیار زیاد اقتصادی(ضد ایران) در کشورهای دیگری که از منظر ایدئولوژیکی مخالف ایران نیستند، وجود ندارد و نیز در میان کشورهایی که به نفت ایران وابستهتر هستند. فکر نمیکنم کسی که به طور جدی سیاست ایران یا سیاست جهانی از منظر سیاست دیگر قدرتهای بزرگ را مطالعه کرده باشد، این تصور را داشته باشد که ما میتوانیم نه تنها ائتلاف کنونی که در توافق موقت(ژنو) بدان رسیدهایم را برگردانیم بلکه در واقع موضوع عکس این خواهد بود.
زکریا: جو(نای) از نظر شما احتمال اینکه در صورت حادث شدن هر اتفاقی آقا قادر به حفظ تحریمها خواهیم بود؟ از نظر من تحریمها بعد از مدتی دچار شکاف میشود.
نای: تحریمها دچار شکاف خواهد شد اما من فکر میکنم اگر توافق شکست خورده و اینطور دیده شود که تقصیر ما یا اسرائیل بوده، تحریمها فقط دچار شکاف نمیشود بلکه قایق(تحریم) غرق خواهد شد.
زکریا: چون کشورها علنا خواهند گفت که ما تحریمها را اجرا نمیکنیم؟
نای: بله اما سوال اصلی برای برت(استیفنس از وال استریت) این است که من علاقه دارم واکنش او را ببینم آن است که شما واقعا فکر میکنید که قیمتهای پایین نفت و امیدواری برای ادامه تحریمها شما را به غنی سازی صفر درصدی می رساند. آیا این موضوع واقعا محتمل و پذیرفتنی است؟
استیفنس: بله شدنی است.
زکریا: بگذارید مقداری از حقایق را اینجا بیان کنم. برنامه هستهای ایران ۳۶ ساله نیست بلکه از زمان شاه ایران با اشاره و حمایت آمریکا شروع شد. (اکنون برنامه هستهای ایران) یک برنامه ملیگرایانه است. نظرسنجیهای خوبی وجود دارد که نشان میدهد برنامه هستهای در ایران محبوب است. آنها ۳۶ سال در تحریم هستند. آنها جنگ ایران-عراق را مقاومت و ایستادگی کردند. شما هنوز فکر میکنید تحریمهای بیشتر به (غنی سازی و سانتریفیوژ) صفر منجر خواهد شد؟
استیفنس: نه فقط با تحریمها نه. انواع دیگری از فشارها هم وجود دارد. یکی از دلایلی که برنامه هستهای ایران در سال ۲۰۰۳متوقف شد، تلاقی و همزمانی نمایش قدرت بالای نظامی آمریکا و تهدید جدی بود که ایران با آن مواجه بود. آنها خود را در موقعیتی یافتند که باید بین حفظ برنامه هستهای یا حفظ رژیم انتخاب میکردند.
زکریا: در تصور شما و بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل یک تناقض بزرگ است. آنها(ایران) در حال پیروزی در همه جا و قورت دادن دیگر کشورها است و در آن واحد با توجه به فشارهای اقتصادی ناشی از تحریمها و قیمتهای پایین نفت در لبه فروپاشی است؟
استیفنس: آنها از نظر اقتصادی آسیب پذیر هستند. کشورهایی که در حال جولان دادن هستند میتوانند آسیبپذیریهای واقعی هم داشته باشند. در حال حاضر بزرگترین آسیب پذیری آنها اقتصادی است اما در همان حال در حال بازی کردن با کارتهایشان هستند و از فقدان اراده آمریکا در دفاع از منافع خود در سوریه، یمن و عراق به گونه وحشتناکی در حال سودبردن هستند.
زکریا: نظر شما درباره گزارشهای خبری از قبیل نیویورک تایمز که گزارش خارق العادهای درباره این حقیقت که آمریکا به طور ضمنی و تلویحی برای مقابله با داعش در عراق به ایران متکی است، چیست؟
بینارت: این موضوع اصلا تعجب برانگیز نیست. ایران و آمریکا در این موضوع همپوشی منافع دارند. بخشی از آنچه نتانیاهو سعی داشت بگوید آن است که داعش معادل اخلاقی رژیم ایران است اما این موضوع صحت ندارد. این یک کشور است. اگر داعش بود ۲۰ هزار یهودی که امروز در آن زندگی میکنند وجود نداشت. ما با این حکومت ایران موارد اشتراکی زیادی از منظر استراتژیک داریم و فکر میکنم این یکی از بزرگترین مشکلات نتانیاهو است. این موضوع که اکثر آمریکاییها اعتقادی ندارند که ایران و داعش تهدیدات مشابهی علیه آمریکا هستند.
زکریا: درباره افغانستان چه که ایران و آمریکا منافع یکسان دارند. هر دو طالبان را دوست ندارند. در عراق این دو منافع بسیار مشابهی دارند. آیا این ممکن است که ایجاد روابط حسنه بین ایران و آمریکا را تصور کنیم موضوعی که فراتر از فقط همین موضوع هستهای برود؟
نای: یک رابطه دائمی نه اما من این اعتقاد را دارم که خاورمیانه در حال حرکت به سمتی است که معادل اروپا پس از جنگهای سی ساله است. شما اکنون در حال دیدن انشعابات و تقسیم بندیهای مذهبی، دولتی و غیردولتی هستید که همه با هم در حال مبارزه هستند و اساس در این نوع از شرایط از منظر اینکه چه ائتلاف و اتحاد موقتی حادث شود، سیالیت زیادی وجود خواهد داشت. ما قادر نخواهیم بود بیشتر از آنچه در انقلاب فرانسه در تغییر استعارهها در دوره پس از ۱۷۸۹ صورت گرفت، انجام دهیم و این موضوعات دو تا سه دهه طول کشید تا بتواند عملی شود. اینکه آیا ما با یک گروه و سپس با گروه دیگر همکاری کرده و اینکه موضوعاتی شبیه به دشمن دشمن من(دوست من است) وجود خواهد داشت؟ از نظر من بله».
منبع:فارس
نظرات شما عزیزان:
![]() |